|*VeganMoFo*| #16: Pasta Al Limone

– FUER DIE DEUTSCHE UEBERSETZUNG BITTE RUNTERSCROLLEN –

I haven´t made this dish for a very long time. The last time I prepared it, I did it for a friend some years ago. She, like anybody else I told about this dish, was pretty suspicious because of the slightly unusual combination. Everybody usually eats pasta with tomato or cheeze sauce. It´s been so long that I cooked this recipe as it is origninally done with gouda. During my youth I came across the recipe in a magazine, tried it, loved it and could everyody convince with it dispite all suspiciousness. I thought the VeganMoFo was a good reason for trying to veganize it. It is very fast done, even quicker than the usual pasta with tomato sauce!

Cook one portion of your pasta (I used 50g). In a bowl mix together 2tsp lemon juice, 1tsp peeled lemon, some soya sauce to taste, 1tsp parmezano or 1T cheezly gouda cut into stripes, 1-2tsp oregano. When the pasta is done, mix it well with the “sauce” in your bowl and serve!

pasta_lemon

 

Dieses Gericht habe ich schon seit einer halben Ewigkeit nicht mehr gemacht. Das letzte Mal, dass ich es gemacht habe, was es für eine Freundin. Sie war, wie alle anderen auch, denen ich davon erzählt habe, sehr skeptisch wegen der leicht ungewöhnlichen Kombination. Normalerweise isst ja jeder Pasta mit Tomaten- oder “Käse”-Soße. Es ist so lange her, dass ich das gekocht hab, weil es eigentlich auch Gouda eine Zutat ist. In meiner Jugend fand ich das Rezept in einer Frauenzeitschrift, habe es ausprobiert, liebte es und konnte jeden noch so skeptischen Menschen damit doch überzeugen. Wenn der VeganMoFo mal nicht der perfekte Anlass ist zu versuchen es zu veganisieren. Es ist echt schnell zubereitet, sogar schneller als die gängige Pasta mit Tomatensoße!

Kocht euch eine Portion Pasta (ich habe 50g genommen). In der Zwischenzeit in einer Schüssel 2TL Zitronensaft, 1TL geriebene Zitronenschale etwas Sojasauce nach Geschmack, 1TL Parmezano oder 1TL Cheezly Gouda in Streifen geschnitten und 1-2TL Oregano vermengen. Wenn die Pasta gar ist, in der Schüssel mit der “Soße” vermengen und servieren!

3 comments

  1. Ooooh that looks yummy. I will definitely do this if I make my own Pasta. Something I’ve been meaning to do for a while now.Procrastinator?Me?🙂I LOVE the idea of Garlic and Lemon – I’d probably omit the cheese even if I could buy it!

  2. it is definitely a great combination… you can also sprinkle some yeast flakes on it and use fresh herbs. i had none yesterday, unfortuntately.

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