Free&Easy Cheese Sauce

– FUER DIE DEUTSCHE UEBERSETZUNG BITTE RUNTERSCROLLEN –

What would I do without the Free&Easy Cheese sauce? I love it since I discovered it and have been using it not only for a “Cheese Sauce”, also some at scrambled tofu or when I prepared other sauces. You can even add it to a nutrional yeast sauce or dip, homemade cheese, as any thickener in your dishes or tomato sauce and you will get a slightly cheesy taste with it. Moreover, it is an essential ingredient in my Ultimate Uncheeze Soup. It is actually something that I always have to store in my kitchen and I am so glad that I can get it everywhere here in London, even at the supermarket, and it usually costs about 1,59 pounds. In Germany it is one of the items you usually have to order online, where it costs 3,20€ plus postage.

The Free&Easy Cheese sauce produced by “FREE Limited” in West Sussex is a dry mix of rice flour, cornstarch, non-dairy cheese flavor, vegetable bouillon powder, powdered onion, potato flakes, sea salt and ground pepper. Nutritional data are per 100g: 26kcal; protein 0,5g; carbohydrates 6,4g; fat 0,2g; fibre and sodium 0,3g each.

471273b

 

Was würde ich ohne die Free&Easy Cheese Sauce machen? Ich liebe sie, seitdem ich sie entdeckt habe und verwende sie nicht nur für eine Käsesoße, sondern gebe auch etwas davon beim Rührtofu mit hinzu oder wenn ich andere Soßen zubereite. Man kann sie auch super bei Hefeschmelz dazugeben, selbstgemachtem “Käse”, als Bindemittel allgemein bei herzhaften Speisen oder auch in Tomatensoße und man hat einen etwas käsigen Geschmack dabei. Außerdem ist sie ein unverzichtbarer Bestandteil meiner Ultimate Uncheeze Soup. Ich habe sie immer in meiner Küche auf Lager und bin froh, dass ich dier in London überall, sogar im Supermarkt, bekomme. Kosten tut eine packung davon hier um die 1,59 Pfund. In Deutschland hingegen ist der Käsesaucenmix leider eher nur online im Versand für um die 3,20€ plus Versandkosten erhältlich.

Die Free&Easy Cheese sauce wird von “FREE Limited” in West Sussex hergestellt und ist ein trockenes Pulvergemisch aus Reismehl, Speisestärke, milchfreiem Käsearoma, Gemüsebouillonpulver, Zwiebelpulver, Kartoffelflocken, Meersalz und gemahlenem Pfeffer. Die Nährwerte pro 100g betragen: 26kcal; Protein 0,5g; Kohlenhydrate 6,4g; Fett 0,2g; Ballaststoffe und Sodium jeweils 0,3g.

5 comments

  1. Oooh will have to get some of this when I’m in Blighty!I had previously seen a Cheeze sauce made by Marigold and was gonna try that – but it’s always good to hear people’s reviews on a product prior to buying it.Thanks!

  2. you´re welcome! if you think it´s not cheesy enough in taste, add some parmezano. it is also very good for binding other sauces or whatever, if you want some cheesy taste😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s