Pumpkin Soup

The pumpkin or squash season is still there… It´s getting colder and colder, so why not a nice warming soup with some healthy pumpkin?

And who would have thought there is even a miso soup with pumpkin? There is, and, of course, i had to try it. Honestly, this was my first miso soup in my life as well. I heard strange things about miso soup, that one has to really like it. I really like the pumpkin miso soup!

It is actually called “Mighty Miso – Pumpkin and vegetable soup”, an organic instant soup, produced by “King Soba”and imported by “Fabulous Foods” here in London. The ingredients are: Miso 60% (brown rice, starter culture aspergillus oryzae), shoyu (soya, wheat, salt), pummpkin 25%, sea salt, onion, shallots, celery, spring onion, black pepper. The package contains 6 servings (6x10g). The nutrition information states per 100g: 370kcal, 27g proteins, 31g carbohydrates and 15g fat. You can find it at health food stores for about 1,99 Pounds, such as Planet Organic.

But I also created my own pumpkin soup. I prepared it with about 100g tinned pumpkin puree, 1/4 vegetable stock cube, some garlic, coriander, ginger and as much water until I had my desired consistency. You can prepare it lovely creamy! One I made with wild garlic pasta (which was green), to the other one I added some spinach. I topped each soup with 1tsp peanut sauce and some harissa.

 

 

Die Kürbissaison ist noch in vollem Gange… Es wir kälter und kälter, warum dann also nicht eine schön wärmende Suppe mit dem guten gesunden Kürbis?

Und wer hätte gedacht, dass es sogar eine Miso Suppe mit Kürbis gibt? Es gibt sie und natürlich musste ich sie probieren. Ehrlich gesagt, war dies auch meine erste Miso Suppe. Ich habe schn komisches über Miso Suppe gehört, dass man sie wenn mögen muss. Ich mag die Kürbis-Miso Suppe!

Der vollständige Name ist “Mighty Miso – Kürbis- und Gemüsesuppe”, eine Bio-Instant-Suppe, die von “King Soba” hergestellt wird und von “Fabulous Foods” hier in London importiert wird. Die Zutaten sind: Miso 60% (Sojabohnen, brauner Reis, Aspergillus oryzae als Starterkultur), Shoyu (Soja, Weizen, Meersalz, Kürbis 25%, Meersalz, Zwiebel, Schalotten, Sellerie, Frühlingszwiebel, schwarzer Pfeffer. Als Nährwertinformatationen sind pro 100g angegeben: 370kcal, 27g Protein, 31g Kohlenhyrdrate and 15g Fett. Man kann sie in Bioläden für 1,99 Pfund, wie zum Beispiel Planet Organic, erhalten.

Aber ich habe auch meine eigene Kürbissuppe gekocht. Ich habe sie mit ungefähr 100g Kürbispüree, 1/4 Gemüsebrühwürfel, Knobi, Koriander, Ingwer und soviel Wasser bis zu gewünschten Konsistenz zubereitet. Man kann sie echt schön cremig machen! Bei der einen habe ich noch Bärlauch Spaghetti hinzugegeben (die grün waren) und bei der anderen Blattspinat. Beide habe ich jeweils mit 1 TL Erdnusssoße und etwas Harissa durchzogen.

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