image Pear Oat Cookies

– FUER DIE DEUTSCHE UEBERSETZUNG BITTE RUNTERSCROLLEN –

So you know what it’s like I guess – a fruit carton of something is on offer, you buy it, but the fruit are not ripe yet. You are looking forward for the fruit to be ripe, but it sort of doesn’t happen until all of them are ripe all of a sudden. What you gonna do with so much fruit, in my case pears? Right, can use them for cookies where you use blended pears instead of apple sauce.

Here we go:

I cut all pears, which ended up being like about 750g. I blended the pears. Added in the same large bowl 2 cups of wheat-free and gluten-free cookie/cake mix, added 2 cups of oats and like 2 large handful of dried goji berries. To sweeten the stuff I used 1/2 cup maple syrup, 100g ground almonds and 4 packs of vanilla sugar – also added then cinnamon and ginger to taste and a pinch of baking soda.

Preheat oven at 200C while placing the cookieish dough on a baking sheet and bake for 10-15 mins. They come out really chewy and soft this way, if you prefer them more crispy, leave them in the oven for 5 mins longer.

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Also ich gehe mal davon aus, dass Ihr das auch kennt: ein Karton Obst ist im Angebot, das aber noch nicht reif ist. So wartet man beinahe ungeduldig, bis es reif ist und dann ist das Obst ploetzlich superreif und man weiss nicht wohin spontan mit dem Zeug. Also was tun? Genau, einfach das Obst – in meinem Fall Birnen – puerieren und fuer Kekse anstatt Apfelmus nehmen.

Los geht’s:Ich schaelte und entkernte die Birnen und kam auf gute 750g. Das Ganze habe ich in einer grossen Schuessel pueriert, 2 Tassen Weizen- und Glutenfreien Kuchen- und Keksmehlmix dazu gegeben, sowie 2 Tassen Hafeflocken. Ausserdem gab ich 100g gemahlene Mandeln, 1/2 Tasse Ahornsirup, 4 Paeckchen Vanillezucker, 2 gute handvoll getrocknete Gojis, Zimt und Ingwerpulver nach Geschmack sowie etwas Backpulver hinzu.

Den Ofen auf 200C vorheizen, waehrenddessen aus dem Mix einzelne Klekse auf dem Backblech platzieren und fuer 10-15 min in den Ofen damit. Diese wurden so recht soft, wer es knuspriger mag, muesste sie etwas laenger in dem Ofen lassen.

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