Happy Pralines

– FUER DIE DEUTSCHE UEBERSETZUNG BITTE RUNTERSCROLLEN –

Yes, these pralines will make you happy! Not only because they are sweet, but they are also guilt-free, made with love and all (apart from the ones with booze in it) also have maca and lucuma in them. As usual, they are raw and totally easy to make. A nice gift at all times😉

Ja, diese Pralinen werden Euch gluecklich machen! Nicht nur, weil sie suess sind, sie sind auch *guilt-free*, mit Liebe gemacht und alle (ausser denen mit Alkohol) haben auch Maca und Lucuma drin. Wie immer sind sie gar rohkoestlich, sehr einfach zu machen und zu jederzeit eine nette Geschenkidee😉

20131217-183954.jpgWhite Chocolate PB Pralines

In a high speed blender, blend 200g pitted soft dates until they are fine small chunks. Add 1 Tbsp peanutbutter and a Tbsp maca. In a seperate bowl gently melt a cup of cocoa butter. Add about a Tbsp lucuma and up to 2 Tbsp sweetener of your choice (I prefer yacon syrup but agave or stevia or maple syrup will work just as fine). While the chocolate is melting, create small balls out of the date-PB-mix and set aside. Once the chocolate is completely melted and mixed well with the lucuma and the sweetener, dip one after another ball in it and let dry on a sheet of parchment paper. Repeat this step about 3 to 4 times, the chocolate will not take as long to cool down. Alternatively, dip the balls just once and leave it only a few mins to cool down. Then drizzle another layer of melted cocoa butter with a small spoon on top of the pralines.

In einem Mixer 200g entsteinte Soft Datteln in kleine feine Stuecken zerkleinern, 1 EL Erdnussbutter und 1 EL Maca daruntermischen. In einer anderen Schuessel 100g Kakaobutter mit 1 EL Lucuma und bis zu 2 EL Suesse schmelzen (ich nehme gerne Yaconsirup, aber Agavensirup, Stevia oder Ahornsirup funktionieren ebenso gut). Waehrend die Schokolade for sich hinschmilzt, aus der Dattel-Erdnussmasse kleine Kuegeln formen und zur Seite stellen. Wenn die Kakaobutter komplett geschmolzen ist und gut mit dem Lucuma vermengt ist, die Kugeln nach und nach hineindippen und auf einem Backpapier auskuehlen lassen. Diesen Schritt 3-4 Mal wiederholen. Alternativ kann man auch alle paar Minuten, sobald die Kakaobutter auf den Kugeln etwas abgekuehlt ist, immer wieder mit einem kleinen Loeffel eine weitere Schicht darueber geben.

 

20131217-184016.jpg

Mixed Fruit Pralines

These are rather freestyle: take 2 cups of mixed dried fruit (I had apricots with plums and dried apples) and put it into a high speed blender. Add a Tbsp Maca, some vanilla, cinnamon and a dash of lemonjuice. When all is mixed up finely, shape the mix into small balls and roll in ground almonds.

Diese sind eher Freestyle: man nehme 2 Tassen gemischtes Trockenobst (ich hatte Aprikosen, Apfel und Pflaumen) und tue es in einen Mixer, bis alles gleichmaessig zerkleinert ist. 1 EL Maca, etwas Vanille, Zimt und Zitronensaft untermengen. In kleine Kugeln formen und in gemahlenen Mandeln waelzen.

 

20131217-184027.jpg

White Chocolate with cranberries and coconut

Prepare cocoa butter for chocolate like mentioned above. In an ice cube tray (best are soft silicon ones like from Ikea) drizzle shredded coconut on the bottoms of the small shapes. Add dried cranberries. Once the cocoa butter is melted, add into the prepared shapes and allow to cool down.

Wie oben beschrieben Kakaobutter zum Schokolademachen vorbereiten. In einem Eiswuerfelbehaelter (am besten sind die weichen Silikonformen wie z.B. von Ikea) an den Boden der kleinen Formen Kokosflocken streuen und danach getrocknete Cranberries. Sobald die Kakaobutter geschmolzen ist, in die Formen giessen und abkuehlen lassen.

20131217-184051.jpg

Rum Balls

I did these actually almost exactly like I did in this recipe. The only change this time is, that these ones used 1 cup of raisins and once cup of soft dates as the base. Then add 2 Tbsp brown rum with cinnamon and vanilla, mixed finely in a high speed blender. Once all is mixed well, shape into small balls and roll in cocoa powder.

Diese hier habe ich fast genauso gemacht wie in diesem Rezept. Die einzige Aenderung dieses Mal ist, dass diese 1 Tasse Rosinen und eine Tasse Datteln als Basis haben. Dann  2 EL braunen Rum mit Vanille und Zimt hinzufuegen, in einem Mixer fein zerkleinern. Die Masse anschliessend zu kleinen Kugeln formen und in Kakaopulver waelzen.

20131217-184145.jpg

Date Cocount Pralines

I guess these ones are an evergreen: always simply awesome. In a high speed blender finely mix 2 cups of soft pitted dates with 2 sachets of vanilla, 1 Tbsp maca, some cinnamon and a dash of lemon juice.  Once all is mixed well, shape small balls and roll in shredded coconut.

Ich denke, diese sind eine Art Evergreen: einfach immer lecker. In einem Mixer 2 Tassen Soft Datteln mit 2 Paeckchen Vanille, 1 EL Maca, Zimt und ein bisschen Zitronensaft gleichmaessig zerkleinern. Anschliessend in kleine Kugeln formen und in Kokosraspeln waelzen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s